Tisková zpráva/Press release

Praha, Česko, 26. listopadu 2021

Odpovědi na tuto otázku poskytl interaktivní webinář, který se dnes konal v rámci akceleračního programu EIT Urban Mobility – ScaleTHENGlobal1 organizovaný společností PowerHUB s podporou Výzkumného ústavu pro podnikání a inovace (VUPI) a společností Huawei. 

Dirk Frohnert – spoluzakladatel německé investiční společnosti Smart Infrastructure Ventures, zkušený institucionální správce aktiv a investor – přednášel českým a evropským začínajícím podnikatelům o různých fázích a o úskalí při získávání investorů.

 Startupy získaly znalosti zejména v těchto oblastech:

  • Různé formy financování
  • Základy investičních kol
  • Příprava na fundraising
  • Jak důležité je poznat případného investora
  • Časování a strategie
  • Časté chyby při získávání financování
  • Získávání investic do mobilitních startupů s hardwarem
  • A další témata

„Je to pátý webinář v pořadí z programu ScaleTHENGlobal, který si klade za cíl pomoci startupům růst a expandovat na zahraniční trhy,“ říká Toufik Dallal, ředitel akceleračních programů ve společnosti PowerHUB.“ Těší nás pozitivní zpětná vazba od účastníků, kteří tyto znalosti pak úspěšně uplatňují v jejich podnikání. Neméně náš těší i zájem organizací jako VUPI a Huawei o podporu těchto rozvojových aktivit pro začínající podnikatele.“

Začínající podnikatelé se mohou každoročně hlásit do akceleračních programů financovaných EIT Urban Mobility pro podporu svého rozvoje a začlenění do mobilitního ekosystému a taky pro možnost získat investice.

KONEC

[1] Program ScaleTHENGlobal je financován EIT Urban Mobility a organizován společností PowerHUB formou různých specializovaných webinářů, mentoringových aktivit a veřejných setkání jako byl Future City Tech Bootcamp v říjnu 2021 v prostorách a ve spolupráci s Českou hospodářskou komorou. 

INFORMACE

 O EIT Urban Mobility

 EIT Urban Mobility, iniciativa Evropského inovačního a technologického institutu (EIT), orgánu Evropské unie, si klade za cíl urychlit řešení a přechod na uživatelsky orientovaný, integrovaný a skutečně multimodální dopravní systém. Jako přední evropská inovační komunita pro městskou mobilitu se EIT Urban Mobility snaží předcházet fragmentaci tím, že usnadňuje spolupráci mezi městy, průmyslem, akademickou obcí, výzkumem a inovacemi při řešení nejnaléhavějších problémů měst v oblasti mobility. S využitím měst jako živých laboratoří budou její průmysloví, výzkumní a univerzitní partneři demonstrovat, jak mohou nové technologie fungovat při řešení skutečných problémů ve skutečných městech tím, že přepravují lidi, zboží a odpad chytřejšími způsoby.

Pro více informací navštivte www.eiturbanmobility.eu.

 O PowerHUB

 PowerHUB je nezisková výzkumná organizace zaměřující se na transfer technologií zejména v oblastech ICT, Energetiky a Městské mobility. Je partnerem Evropského Institutu Inovací a Technologií – EIT Urban Mobility a více jak 10 let vyhledává a podporuje zajímavé startupy.

Pro více informací navštivte www.powerhub.cz

Kontaktní údaje pro média:

 Toufik Dallal, ředitel akceleračních programů,  toufik@powerhub.cz

Share this article

Facebook
Twitter
LinkedIn

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum text.